Skip to Content

Projects

Sandton Corporate

The Client

One of South Africa’s top 10 largest companies as listed by Forbes, based in the heart of Sandton.

The Brief

With the initial interior design of this brand new building already undertaken, and the client successfully moved in, Conduit Interior were brought on board to “add heart & soul” to the common areas and selected client facing areas of the building. The client was keen to ensure that their new space embodied their brand promise and that guests and employees alike feel valued when entering their building.

The Design

Conduit Interior undertook an in-depth study, the result of which was the approved proposal to change around the location of key areas. This involved moving the waiting area out of a semi-concealed lounge and into the main atrium reception. The intention behind this was to activate the reception space, turning it from an echoey transient space that people rushed through into a warm and welcoming central town-hall that increased the sense of warmth and hospitality.

This was enhanced by the design and inclusion of a curved raised sculpture garden with perch-bench, display plinths and waterwise planting; several clusters of welcoming custom furniture sitting on bespoke plush rugs (the inset colours of which represent the various sub-brands of this large corporate); a touchdown station for visitors to plug in and get connected whilst looking into one of Sandton’s premier precincts; a vintage typewriter and novels installation relating to a key principle of the client’s brand, and a custom display unit for the client’s informative materials.

The lounge was then freed up and converted into several small meeting / interview rooms for quick confidential discussions without the need to take up one of the larger boardrooms.

The top floor executive area was also enhanced by means of a custom timezone installation and quirky coatracks in the Main Boardroom, as well as a laser-cut aluminium screen to conceal the roof space from the lift lobby whilst still allowing light into the space and casting kinetic shadows on the floor as the sun moves around the building.


Latest Projects

Kerry
Sandton Corporate
Korbicom
Property24
Velocity Sports Lab - Hilton
Harcourts
Zurich Insurance
Limegreen Sourcing Solutions
Korbitec
Miscellaneous Works

Get In Touch

Contact Grant Johnson by email grant@conduitinterior.co.za or phone +27 (0) 84 700 0649

Visit our studio at: Unit A2, Earthlife Building, 149 Upper Canterbury Street, Gardens, Cape Town, 8001, South Africa

IID - The South African Institute of the Interior Design Professions